Tenkning og tale

Tenkning og tale - Lev Vygotskij | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lev Vygotskij
DIMENSJON
7,15 MB
FILNAVN
Tenkning og tale.pdf
ISBN
5022611999781

BESKRIVELSE

For første gang foreligger et større verk av Vygotskij på norsk Vygotskij er blant de tenkerne som fremstår som stadig mer moderne og aktuell ettersom tiden går, og Tenkning og tale regnes med all mulig grunn som en av utviklingspsykologiens og pedagogikkens store klassikere. I dag er Vygotskij den viktigste teoretikeren for enhver som ønsker å forstå utviklingen av språk og bevissthet. For å forstå denne utviklingen må man ikke kun se på individet, men hvordan dette samspiller med andre mennesker, samfunnet og kulturens mange verktøy. Slik utforsker han hvordan den individuelle psyke er vevd inn i det kulturelle kollektiv. Med forord av Arne Skodvin. Oversatt av Tore Jarl-Bielenberg.

november 1896 greg. i Orsja i Det russiske rike, nå del av Hviterussland, død 11.

De fire er 1) sammenhengen mellom språk og tenkning, 2) tenkningens utvikling frem til begreper, 3) utviklingspotensialet ved Språk og tenkning har ulike funksjoner og utvikles relativt uavhengig av hverandre. Språk har en spesialisert funksjon - formidling av menneskelige ideer, tanker og følelser (Chomsky, 1980).

RELATERTE BØKER