Åpne samtaler i nettverksmøter

Åpne samtaler i nettverksmøter - Torunn Vigrestad, Anne Marit Hellandshølen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Torunn Vigrestad, Anne Marit Hellandshølen
DIMENSJON
4,84 MB
FILNAVN
Åpne samtaler i nettverksmøter.pdf
ISBN
1604591350644

BESKRIVELSE

Forfatterne beskriver sin egen erfaring med åpne samtaler i nettverksmøter fra arbeid med personer med psykiske lidelser, kombinert med historisk tilbakeblikk fra nettverksrelatert arbeid og teoretiske inspirasjonskilder. Slik ønsker forfatterne å bidra til å gjøre arbeidet med åpne samtaler i nettverksmøter forståelig, håndgripelig og interessant for studenter og fagpersoner i alle deler av helse- og sosialtjenesten. Samtaler der man inkluderer pasientens eget nettverk har både lindrende og forebyggende aspekter, og slike samtaler ivaretar samtidig kravet til brukermedvirkning og ansvarliggjøring. Bruk av åpne samtaler i nettverksmøter kan være en god måte å imøtekomme sentrale, helsepolitiske føringer på.

Det har også begynt å komme henvisninger fra fastleger med forespørsler om nettverksmøter. Vi forsøker å arbeide etter prinsippene som Seikkula (2000) legger til grunn gjennom bruk av åpne samtaler i nettverksmøtet. Syv prinsipper for arbeidet med Åpen dialog er basert i denne forskningen.

Siden nettverksintervensjon etter Seikkulas modell er en relativt ny tilnærming i Vest-Agder, vil min studie søke svar på hvilken erfaring fagpersoner Artikkelen presenterer prosjektet «Fra utdanning til praksis» som ble gjennomført under videreutdanning i nettverksmøter og relasjonskompetanse. Bruk av åpen dialog og nettverksmøter kan øke brukerens opplevelse av reell brukermedvirkning.

RELATERTE BØKER