Haustferd i Europa

Haustferd i Europa - Dordi Glærum Skuggevik | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Dordi Glærum Skuggevik
DIMENSJON
3,26 MB
FILNAVN
Haustferd i Europa.pdf
ISBN
6438677574639

BESKRIVELSE

Dordi Glærum Skuggevik tok i 2006 til orde for at 1000-årsjubileet for Olav den Helliges dåp i Rouen i 1014 burde feires med et stort norsk-fransk samarbeidsprosjekt, og i 2008 sendte hun ut et rundskriv til aktuelle deltakere. Denne boken gir leseren muligheten til å bli med på arbeidet bak kulissene med å få det største norsk-franske kulturprosjektet noen gang - opp å stå.Dette er et reise-essay hvor leseren blir med på denne reisen i det samtidige, men må forholde seg til at både det fortidige og det fremtidige tas opp i det nåtidige. Slik knyttes forskjellige tidsnivåer sammen i temaer som behandles. Leseren blir med inn i mange sidegater og til steder som ikke sånn med én gang synes relevant, men som før eller siden knyttes sammen. På veien får leseren bli med til mange møter med mennesker i mange ulike settinger. Leseren får bl.a. bli med på middag i Vatikanet, noen meter fra Pavens bord, og på lunsj for en engere krets hos erkebiskopen i Rouen.Det bærer avgårde fra neset i fjorden på Nordmøre - til Paris, Rouen, Fontgombault, Lyon, Nice, Roma, Stavanger, Nordmøre - tilbake til Stavanger, Bergen, Molde, Trondheim, Rouen, Paris, Stiklestad - og så til neset i fjorden igjen. Hele veien er det Olav den Hellige det dreier seg om. Det er 1000 år siden han ble døpt i domkirken i Rouen, sammen med sitt store følge, etter et halvannet års dannelsesopphold der det ble samlet kunnskap om lovgivning, administrasjon og det nye menneskesynet som Kristendommen representerer. Sjelden, om noen gang, har Norge fått en slik «input» - som når Olav og hans store følge etterhvert kommer hjem og konstituerer det moderne Norge, og gjør Norge til en del av resten av verden. Dette gjør han på grunnlag av sin nye kunnskap fra Normandie.

Boka blir også å få kjøpt denne kvelden. Olsokkonserten i Åsskard er del av ei større kulturhelg.

Din pris: 299,- Tilbud 539,-Kvinner i den vestlige verden fra år 1500 til i dag (Pocket) Søkeresultater for Dordi Glærum Skuggevik - Haugenbok.no Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert! Haustferd i Europa Olav den Helliges 1000 år ISBN 978-82-300-1946-7 Dordi Skuggevik.

RELATERTE BØKER