Jens Bjørneboe

Jens Bjørneboe - Tore Rem | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tore Rem
DIMENSJON
4,61 MB
FILNAVN
Jens Bjørneboe.pdf
ISBN
2128570702012

BESKRIVELSE

Hvem var Jens Bjørneboe? Antroposof, kulturkonservativ, billedkunstner, lærer, dikter, dramatiker, romanforfatter, essayist, riksmålsmann, intellektuell, kritiker, kultur- og venstreradikaler, biseksuell, anarkist, alkoholiker, Israel-venn og pornograf... Og mer til. Gjennom et enormt tilfang av hittil ukjent kildemateriale forteller Tore Rem i tobindsbiografien Sin egen herre (2009) og Født til frihet (2010) historien om et usedvanlig mangfoldig og motsetningsfylt menneskeliv. Lydboken Jens Bjørneboe: en biografi er en samlet og forkortet utgave av disse to bindene.Her lar Rem lytteren komme tett på mennesket Jens Ingvald Bjørneboe, og følger ham fra barndommen i Kristiansand til hans siste tilholdssted Veierland, hvor han selv endte sitt liv. Jens Bjørneboe og hans tekster har hatt stor innvirkning på artisten Anne Grete Preus' arbeid, og flere av hennes melodier med Bjørneboe-tekster er å finne på lydboken.

Sitat av Novalis: "Vi er utsendinger med et stort oppdrag. Jens Bjørneboe er i ferd med å gjøre det med alkohol. Vindland har selv ønsket å publisere sin private brevveksling med Jens Bjørneboe, men familien til forfatteren har satt foten ned. - Bjørneboe er misforstått Jens Bjørneboes liv er stort sett feiltolket, hevder litteraturprofessor Tore Rem som i morgen lanserer første bind av sin biografi.

I romanen Jonas (1955) viderefører Bjørneboe arven fra Kielland og hans kritikk av en skole som ikke ser individet. Jens Bjørneboe (9. oktober 1920-9.

RELATERTE BØKER