Behandling av kroniske sår

Behandling av kroniske sår - Barbro Kristiansen, Ragnhild Sætren | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Barbro Kristiansen, Ragnhild Sætren
DIMENSJON
11,67 MB
FILNAVN
Behandling av kroniske sår.pdf
ISBN
4985810610463

BESKRIVELSE

Behandling av kroniske sår bidrar til å øke kompetansen og kunnskapen om stell og behandling av ulike typer kroniske sår. Kroniske sår og infeksjoner som følge av feil eller mangelfull behandling fører til økt lidelse og flere liggedager i institusjon. I mange tilfeller fører det også til en negativ utvikling av andre sykdommer, og i verste fall til for tidlig død. Likevel har pasienter med kroniske sår vært en forsømt gruppe i helsevesenet. Med denne boka ønsker forfatterne å spre kunnskap om kroniske sår og samtidig sikre gode og enhetlige prosedyrer for stell og behandling av arterielle sår, diabetiske fotsår, venøse sår og trykksår. Egne prosedyrer for prøvetaking og måling av ankelindeks er med. Boka er rikt illustrert og presenterer generelt kunnskapsstoff om sår, sårfaser, sårbehandling og utstyr til bruk i behandlingen. Boka har et lettfattelig språk, har utførlige utstyrslister og er rikt illustrert.

Dersom skaden kun innebærer skade på epidermis og øvre del av dermis, kan kroppen regenerere skaden. Behandling av kroniske sår bidrar til å øke kompetansen og kunnskapen om stell og behandling av ulike typer kroniske sår. Kroniske sår og infeksjoner som følge av feil eller mangelfull behandling fører til økt lidelse og flere liggedager i institusjon. •Kroniske sår -definisjon: «Kronisk sår er åpent sår der den normale sårtilhelingen ikke fungerer tilfredsstillende slik at såret ikke gror uten langvarig konservativ behandling eller ved et kirurgisk inngrep» (SML, 2019) •Vanligste typer kroniske sår: Venøse sår, diabetes fotsår, arterielle sår, trykksår +++ •Forekomst av ... Plastikkirurgi - kroniske sår.

Stell av sår foregår i «trekant», slik at reint og ureint utstyr ikke blandes. Dersom pasienten uttrykker smerte når såret blir stelt, skal smertestillende gis i god tid før sårstell. vurdere trykksår, igangsette forebyggende tiltak og behandling revisjon av kroniske sår komplisert sårbehandling med etablering av vakuumassistert behandling utføre dekningsprosedyrer ved ulike vevsdefekter: direkte lukning, hudtransplantater og vevslapper ; Utdypende tekst. Mepilex ® Lite skumbandasje er utviklet til behandling av lite væskende akutte og kroniske sår.

RELATERTE BØKER