Barnet som subjekt

Barnet som subjekt - Solveig Østrem | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Solveig Østrem
DIMENSJON
8,66 MB
FILNAVN
Barnet som subjekt.pdf
ISBN
2716619850597

BESKRIVELSE

Det er et stort fokus på barnets beste og på barn i barnehage i dagens samfunnsdebatt. I barnehageloven heter det at barn har rett til medvirkning og at barnehagen skal fremme danning og demokrati. Det kan se ut til at det aldri før har blitt tatt så mye hensyn til små barn.Forfatteren av denne boka hevder likevel at barns perspektiver ofte er usynlige i den offentlige diskusjonen om barn og at det ikke er noen selvfølge at barns synspunkter og erfaringer gis gyldighet. Barn som subjekter og barnehagen som institusjon står på mange måter i et krysspress mellom forventninger og motstridende forståelser.I Barnet som subjekt viser forfatteren hvordan barn er i en utsatt posisjon i samfunnet. For det er en asymmetrisk relasjon mellom voksne og barn og barna er alltid prisgitt voksnes handlinger, valg og prioriteringer. Barns mulighet for medvirkning og deltakelse vil alltid være avhengig av hvilket rom vi som voksne og som samfunn gir dem.Boka passer for alle som studerer barn og pedagogikk ved universiteter og høgskoler.

Fri frakt. Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris Berit Bae har skrevet artikkelen "Se barn som subjekt - noen konsekvenser for pedagogisk arbeid i barnehagen", der hun beskriver store endringer i synet på barneoppdragelse.

En af de bedste udlægninger, som jeg kender er lavet af Anne-Lise Løvlie Louise Schibbye Subjekt - objekt synet Anne-Lise Løvie Schibbye, Relationer 2005. s.

RELATERTE BØKER