Midtøsten

Midtøsten - Nils A. Butenschøn | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nils A. Butenschøn
DIMENSJON
11,72 MB
FILNAVN
Midtøsten.pdf
ISBN
8543063239388

BESKRIVELSE

"Midtøsten - Imperiefall, statsutvikling, kriger" gir en bred oversikt over de historiske prosessene som har frambrakt dagens stater i det sentrale Midtøsten.Konflikter i Midtøsten dreier seg i stor utstrekning om hvordan og på hvilket grunnlag stater skal organiseres, og hvordan makten mellom ulike folkegrupper i disse statene skal fordeles. Dette var stridsspørsmål etter første verdenskrig, og er det fortsatt i dag ? og ikke bare knyttet til Israel/Palestina. Boka vil være en «guide» til innsikt i konfliktmønstre som ble formet gjennom store deler av det 20. århundret, og som fortsatt dominerer den politiske utviklingen, både i regionen selv og i internasjonal politikk. Det er nettopp det dramatiske samspillet mellom stormaktspolitikk og lokal politikk som karakteriserer Midtøsten mer enn noen annen region. Av denne grunn, og fordi konfliktene utspiller seg i kjerneområdet for verdens monoteistiske religioner, berører denne utviklingen resten av verden så sterkt, oss selv inkludert.Boka sammenfatter en bred internasjonal litteratur om Midtøstens moderne politiske historie. Den vil ikke bare være av interesse for studenter, men for alle som vil sette seg inn i bakgrunnen for strømmen av medieoppslag om konfliktene i Midtøsten.

Til tross for kronprins Mohammed bin Salmans vågale trekk, er det ikke noe som tyder på at Saudi-Arabia kan klare å snu denne trenden. Biskopene er spesielt engstelige for de kristne kirkene i Jerusalem. Etter ti år som generalsekretær i Kirkenes Verdensråd, har Fykse Tveit et stort kontaktnett over hele verden, også i Midtøsten.

Mener Israel truer både freden og kirken i Midtøsten. Midtøsten Abbas vil bryte bånd til Israel på grunn av annektering. Palestinernes president vil bryte bånd til Israel fordi Netanyahu vil annektere deler av okkuperte Vestbredden. Midtøsten-studier med arabisk (studieretning) Vil du lære å lese arabiske aviser og følge al-Jazeeras TV-sendinger i original? Vite mer om Midtøstens historie, om bakgrunnene - både sosiale og politiske - til dagens konflikter, om religiøse og kulturelle tradisjoner som preger arabiske samfunn i dag? Konflikten i Midtøsten er først og fremst om landområder, og det beste utgangspunktet for å forstå denne striden er antakeligvis den historiske bakgrunnen.

RELATERTE BØKER