Armauer

Armauer - Liv Mossige | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Liv Mossige
DIMENSJON
11,38 MB
FILNAVN
Armauer.pdf
ISBN
7284716319255

BESKRIVELSE

I Armauer befinner vi oss i Bergen på slutten av 1800-tallet, der oppdageren av leprabasillen, legen Gerhard Armauer Hansen, er aktiv. Midt i dette miljøet finner vi også en kvinneskjebne som lever i skyggen av den store oppdageren.«Armauer er ikke Gud, sier Inger. Nei da. Hun ler litt og ser ned i koppen, gjør store øyne. Det har jeg aldri sagt. Armauer, han er bare et menneske. Av kjøtt og blod, som deg og meg, han. En dag kommer han tilbake. Da vil Armauer spørre: Hva gjør den kvinnen her blant alle de glemte, døde?»Inger og den unge Johanne bor på leprahospitalet St. Jørgens i Bergen. De drømmer om å komme seg vekk derfra.

Urnen ble senere murt inn i granittsokkelen under hans minnestøtte som er plassert i Musehagen. Armauer Hansens Hus i ny drakt. Torsdag 7.

Gerhard Armauer Hansen sto bak en svært betydningsfull forskning om spedalskhet. Rettssaken mot ham var kanskje ikke like epokegjørende, men den representerer likevel et viktig forskningsetiske poeng; dom for brudd på prinsippet om informert samtykke. Armauer Hansens Vei 11 5081 Bergen 4.

RELATERTE BØKER