Isolasjon : et fengsel i fengselet

Isolasjon : et fengsel i fengselet En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
10,32 MB
FILNAVN
Isolasjon : et fengsel i fengselet.pdf
ISBN
4199441058944

BESKRIVELSE

Å sette en frihetsberøvet person i isolasjon, er et av de aller mest inngripende maktmidlene en demokratisk stat har til rådighet overfor sine borgere. Hvorfor brukes isolasjon likevel så ofte i skandinaviske fengsler? Hvorfor fortsetter den internasjonale kritikken av Norge, Sverige og Danmark for denne praksisen? Hva skjer egentlig når et menneske plasseres i isolasjon? Og hva kan vi gjøre for å unngå at isolasjon tas i bruk?Denne boka om isolasjon i fengsel bygger på forskning, erfaringer fra yrkespraksis og personlige opplevelser. Bidragsyterne er blitt invitert til å skrive fordi de er engasjerte formidlere, for deres spesielle kunnskap eller for sine personlige historier. På tvers av celledører, murer, landegrenser og yrkesgrupper er boka en møteplass der et mangfold av erfaringer, kunnskap og perspektiver til sammen tegner et kritisk bilde av isolasjon i fengsel og arrester.Bokas elleve kapitler dekker fire temaer:•Regler og praksis i de skandinaviske landene•Isolasjonens virkninger•Opplevelser av isolasjon i fengsel•Isolasjon og mulige alternativer sett fra en fengselsfaglig synsvinkelBoka er et referanseverk innen et område det stadig etterspørres kunnskap om.

Gitarama (nå Muhanga-fengsel) Etter folkemordet i Rwanda i 1994 hvor over 800 000 tutsier og moderate hutuer døde, ble mange tusen hutuer plassert i Gitarama sentralfengsel som kun var beregnet for 400 innsatte. Bruken av isolasjon i norske fengsler har knapt endret seg på 25 år • Beslutninger om å isolere er for skjønnsbaserte i Norge, mener Den europeiske torturkomiteen i en fersk rapport. • Innsatte på Ila og i Bergen fengsel kan være innelåst opp mot 23 timer i døgnet. Torturkomité slår alarm om norske fengsler.

... - Hovedregelen er at man skal ha et visst antall timer ...

RELATERTE BØKER