Den observerende barnehagelæreren

Den observerende barnehagelæreren - Mona Halsaunet Frønes | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Mona Halsaunet Frønes
DIMENSJON
4,13 MB
FILNAVN
Den observerende barnehagelæreren.pdf
ISBN
7482747879742

BESKRIVELSE

Hvordan bli en god observatør?Gjennom å delta i barnehagens hverdagsliv blir barnehagelæreren kjent med barna og deres interesser og preferanser. Samtidig trenger han/hun gode metoder for å observere og danne seg et helhetlig bilde av det enkelte barnet og samspillet i barnegruppa. Forfatteren går inn i observasjonsbegrepet og hva dette kan bety for barnehagelærerens yrkesutøvelse. Hva innebærer observatørrollen? Hvilke observasjonsmetoder oppleves riktige å bruke i ulike sammenhenger? Hva må barnehagelæreren reflektere over?I Den observerende barnehagelæreren ønsker forfatteren å gi svar på disse spørsmålene. I boka blir leseren presentert for ulike sider av observasjon som arbeidsmetode. For å underbygge det fagteoretiske stoffet gir forfatteren flere eksempler på observasjoner fra barnehagehverdagen.Høyoppløst bildeBla i bokenMona Halsaunet Frønes er høyskolelektor i pedagogikk ved Dronning Mauds Minne Høgskole, hvor hun hovedsakelig underviser i kunnskapsområdet barns utvikling, lek og læring. Veiledning og oppfølging av studenter er en sentral del av jobben, i tillegg til kompetanseutviklingsarbeid i flere barnehager. Frønes er utdannet barnehagelærer med mastergrad i førskolepedagogikk. Hun har også utdanning i sosiologi og videreutdanning i ledelse, veiledning og universitets- og høyskolepedagogikk. Frønes er medredaktør for boka Praksisboka for barnehagelærerstudenten.

Oslo: Universitetsforlaget. Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert! Barnehagelæreren skal samarbeide med foreldrene, og foreldrene skal ha innflytelse på arbeidet i barnehagen.

det vil si den som vet best og som forteller foreldrene hva de skal gjøre. Barnehagelæreren som forsker i egen hverdag Selv om det kan diskuteres om barnehagelæreren er en forsker i yrkesutøvelsen sin, er det ulike elementer med den observerende væremåte som kan sammenlignes med forskerrollen. Uwe Flick (2015) understreker behovet for et mangfold av metoder og blanding av ulike metoder når man skal oppnå kunnskap. Den omsorgen skulle til en viss grad prege barnehagelæreryrket, men de skulle også ha kunnskaper om sitt arbeid.

RELATERTE BØKER