Livsfortellingsarbeid

Livsfortellingsarbeid - Britt-Evy Westergård | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Britt-Evy Westergård
DIMENSJON
9,38 MB
FILNAVN
Livsfortellingsarbeid.pdf
ISBN
1216285934078

BESKRIVELSE

I livsfortellingsarbeid dokumenterer og fremstiller vi opplevelser, følelser og relasjoner som tilhører fortiden, nåtiden og fremtiden. Det er et personlig arbeid som gjøres alene eller sammen med en samtalevenn vi har et godt forhold til. Boka er en veileder og metodebok i livsfortellingsarbeid for mennesker som trenger hjelp til dette. Teksten er enkel, slik at fortelleren og samtalevennen i fellesskap kan lære hvordan de kan arbeide med livsfortelling. På lik linje med samtalevennen vil den som trenger hjelp til å fortelle fra livet sitt, lære om livsfortellingsarbeid og bli i stand til å bestemme hvordan det skal gjøres og hvilken hjelp som trengs. Sentrale temaer i boka er etikk, fremgangsmåter, metodiske tilnærminger og måter å samtale på. Forfatteren henvender seg hovedsakelig til personer med utviklingshemning og deres valgte samtalepartner. Den vil også egne seg for personer med alvorlig fysisk funksjonshemning og demens. Tjenesteyteren og tjenestebrukeren vil i fellesskap kunne bruke boka som kilde til ideer om livsfortellingsarbeid. Innholdet vil være tilgjengelig for alle som kan lese og for dem som trenger å bli lest for.

HEFTES INNHOLD5. VERDIEN AV LIVSFORTELLINGER OG ... I livsfortellingsarbeid dokumenterer og fremstiller vi opplevelser, følelser og relasjoner som tilhører fortiden, nåtiden og fremtiden.

Prosjektet er ikke ferdig og endelige konklusjoner kan derfor ikke trekkes. Britt-Evy Westergård er utdannet vernepleier, har en ph.d. fra Universitetet i Edinburgh om livsfortellingsarbeid og er førstelektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Livsfortellingsarbeid med hjelp fra en samtalevenn.

RELATERTE BØKER