Mangfoldets filosofi

Mangfoldets filosofi - Tariq Ramadan | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tariq Ramadan
DIMENSJON
7,18 MB
FILNAVN
Mangfoldets filosofi.pdf
ISBN
3806800886345

BESKRIVELSE

All religion og filosofi prøver å svare på de grunnleggende spørsmålene i menneskets tilværelse, som meningen med livet, døden, lidelsen, kjærligheten. I vår søken er vi alle like - selv om veien mot sannhet, fred og tilhørighet er forskjellig. I sin bok Mangfoldets filosofi, ønsker Tariq Ramadan å definere hva frihet innebærer for mennesket. Med frihet følger rettigheter og ansvar. Idealet om likhet må ikke tas for gitt, men kjempes for hver dag. Vi må aktivt arbeide for respekt og toleranse og lære å se den andre i oss selv, først da kan vi unngå frykten for det fremmede. Ramadan diskuterer begreper som tro og fornuft, etikk og moral, tradisjon og modernitet, universalitet og sivilisasjon. I boken maner han til en viktig dialog, og målet er at vi skal fokusere mindre på hvor vi kommer fra og mer på prinsippene vi har til felles. Mangfoldets filosofi er en intelligent bok som legger premissene for vår tids viktigste debatter.

Men eg fekk ikkje til å skriva ut eit intervju. Referatet av samtalen gav ikkje særleg innsikt. boka mi Mangfoldets filosofi … ville Kubaisi ha funne ut i kva grad eg står i skuld til og respekterer vestleg filosofi", og eitt av Sindre Bangstad (12.03.10), som går til rette med al-Kubaisi, samtidig som Bangstad reserverer seg overfor kvaliteten i Ramadans skrifter.

mag. geir-arne paulsen veiledet av fØrsteamanuensis dr.

RELATERTE BØKER