Gestapos hemmelige terrorplan

Gestapos hemmelige terrorplan - Christopher Hals Gylseth | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Christopher Hals Gylseth
DIMENSJON
6,14 MB
FILNAVN
Gestapos hemmelige terrorplan.pdf
ISBN
8861157989307

BESKRIVELSE

Her fortelles en brutal og lite kjent historie om tyske terrordrap i Norge, begått fra juni 1944 til januar 1945. Operasjon Blumenpflücken var nazistenes hemmelige drapsplan. Minst 11 nordmenn ble drept i alt. Det var snakk om rene snikmord. Flere av ofrene ble bortført og senere funnet døde ved landeveier eller på øde steder. Morderne bar sivile klær, og ugjerningene var planlagt så det skulle se ut som de var utført av andre nordmenn. Slik ønsket Gestapo å skape redsel, uhygge og splid i befolkningen. Boken følger drapene fra planlegging til utførelse og frem til rettssakene mot morderne etter krigen. De dødes familier og deres skjebne blir også skildret.

Det var sjefen for Gestapos etterretningsavdeling, den tidligere prestestudenten Albert Weiner, som ledet operasjonen. Weiner var en effektiv drapsmann, en fryktet mann også blant sine egne.

Det av mine bokprosjekter som har gjort sterkest inntrykk på meg, som har hatt den tydeligste og mest gripende virkningshistorien, og som jeg derfor vil bruke mest tid på her, er krigsdokumentaren Gestapos hemmelige terrorplan. Gestapos hemmelige terrorplan (Pocket, 2014) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 1 butiker Betala inte för mycket - SPARA nu! Gestapos hemmelige terrorplan. Christopher Hals Gylseth.

RELATERTE BØKER