Hellige dyr

Hellige dyr - Tor Åge Bringsværd | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tor Åge Bringsværd
DIMENSJON
8,9 MB
FILNAVN
Hellige dyr.pdf
ISBN
4120764904250

BESKRIVELSE

Tor Åge Bringsværds fantastiske og kritikerroste antologier VOV og HYPP handlet om hundens- og hestens kulturhistorie, om dyrenes plass i myter, legender og eventyr over hele verden. I Hellige dyr skriver han om dyrs plass i de forestillinger vi har om hvorfor alt er blitt som det er blitt. Det har blitt en vital og rik bok der Bringsværd på kjent vis øser av sine kunnskaper og presenterer fortellinger om fjorten ulike hellige dyr.

Den egyptiske myten. Skarabeen er et symbol på liv og gjenfødsel og ble benyttet som amulett eller sigill i det gamle Egypt for guden Khepri.

Der er dog forskel på, om dyr anses for at være rene eller urene. Det er spesielt hinduene som betrakter kuer som hellige. Det pussige er at det ikke alltid har vært slik.

RELATERTE BØKER