Lykkeskipet Bergensfjord

Lykkeskipet Bergensfjord - Geir Hestmark | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Geir Hestmark
DIMENSJON
6,15 MB
FILNAVN
Lykkeskipet Bergensfjord.pdf
ISBN
6559609052087

BESKRIVELSE

Den norske Amerikalinjes D/S Bergensfjord gikk ut fra Norge 7. april 1940, to dager før den tyske okkupasjonen. Over de neste fem årene fraktet skipet og dets norske mannskap allierte tropper til frontavsnitt og avgjørende slag i Nord-Afrika, Sør-Europa og Asia, før det etter krigen gikk i migrantfart på Sør-Amerika og endte sine dager som flaggskip i den unge staten Israels handelsflåte. Basert på nye kilder fra tidligere lukkede arkiver skriver Geir Hestmark frem en enestående biografi om et skip som endret livet til titusenvis av mennesker over hele verden. Boka er både en dramatisk historie om livet til havs under annen verdenskrig og et stykke norgeshistorie om et norsk skip midt i de store verdensbegivenheter.

Løypen på Gullfjellet kjøres av IL Gullfjell. Her kan du se kart over løypene og oppdateringer på når løypen er kjørt. Økologisk selger, og nye øko-ord settes stadig i omløp: økobevegelse, økomat, økoturisme, økosofi.

Isbn 9788248926191 Kjøp bøker av Geir Hestmark. ...

RELATERTE BØKER