Utvalgte polemikker

Utvalgte polemikker - Rune Slagstad | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Rune Slagstad
DIMENSJON
5,21 MB
FILNAVN
Utvalgte polemikker.pdf
ISBN
6504010507669

BESKRIVELSE

"Formålet for en polemisk strid er ikke, rett forstått, å vinne eller å tape, men å bidra til den offentlige meningsdannelse - å forankre demokratiet i vel begrunnede meninger og posisjoner, gjerne av konkurrerende art," skriver Rune Slagstad i forordet til Utvalgte polemikker. Gjennom nærmere 40 år har han preget den offentlige debatten i aviser og tidsskrifter. Utvalgte polemikker viser bredden i denne produksjonen og bidrar til å rekonstruere norsk debatthistorie gjennom de siste tiårene - fra 1970-tallets konfrontasjoner med ml-idologien og "Sosialisme på norsk"-debatten, fram til fjorårets friske sportsdebatt med Kjartan Fløgstad som hovedmotstander og debatten om "dissidenten" Hans Fredrik Dahl. I tillegg til kjappe avisdebatter rommer utvalget også vitenskapelige kontroverser av en mer indirekte polemisk karakter. Med få unntak har de øvrige debattantene sluttet opp om prosjektet og tillatt at deres innlegg blir brukt i boken.

Den fredeligere og mer følsomme Slagstad kommer best til uttrykk når han spiller fløyte. 1996 mottok han Fritt Ords honnør for sine samfunnskritiske bidrag. Til sin 60-års dag forærer han oss Utvalgte polemikker, en hendig liten bok på skarve 900 sider, som samler noen av hans intervensjoner i offentligheten gjennom de siste 40 år. Polemikk er en diskusjon eller argumentasjon, ofte i avis eller tidsskrift, uten et ønske om å oppnå gjensidig forståelse mellom partene.

Postadresse: 0055 Oslo | Besøksadresse: Akersgata 47/49 | Telefon: + 47 21 61 65 00 Organisasjonsnummer: 948 061 937 Polemikker til forsvar for geometrisk eller abstrakt malerkunst ble stort sett kun sett i nisjemagasiner (som The New Age i Storbritannia) med små leserkretser. WikiMatrix Som i Germania setter Tacitus friheten til de innfødte britene opp mot Romerrikets tyranni og korrupsjon; boken inneholder også uttrykksfulle polemikker mot Romas grådighet. På 1990-tallet var min opposisjon mot skolestatsråden Gudmund Hernes (f.

RELATERTE BØKER