Så vakker du er

Så vakker du er - Brynjulf Jung Tjønn | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Brynjulf Jung Tjønn
DIMENSJON
11,40 MB
FILNAVN
Så vakker du er.pdf
ISBN
4264627819835

BESKRIVELSE

Vinner av Brageprisen 2013 Nominert til Kulturdepartementets Litteraturpris 2013 Fra juryens begrunnelse: "Tjønns prosa er rytmisk, billedsterk og poetisk. Han skriver innsiktsfullt om tap, og også de tabubelagte og kanskje urettferdige følelsene som oppstår når de nærmeste er syke - som sjalusi og sinne. Samtidig er boka en klassisk ungdomsroman om forelskelse og frykt, avvisning og kjærlighet, om kjent som blir fremmed. Tjønn har skrevet en bevegende og håpefull fortelling om en ung gutt som mobiliserer krefter til å håndtere livet." Det er sommar og alt er annleis. Onkel Simon flyttar inn hjå Henrik og mora. Simon og Henrik har alltid hatt eit nært forhold, men no er Simon sjuk, veldig sjuk. Det er ikkje vanskeleg å sjå kva slags veg det ber, utan at mora seier det rett ut. Henrik fortel Simon at han har kyssa Kjersti, ei jente i klassen, sjølv om han ikkje har det. Han torde ikkje da han hadde sjansen. Snart kjem Kjersti heim frå ferie i Italia, og Henrik lurer på om ho har sakna han.Så vakker du er er historia om ein gut som blir til ein ung mann, mens ein annan ung mann visnar bort. Det handlar om å gripe dei sjansane livet gir ein - og om at brått ein dag er det ikkje fleire sjansar å gripe. Brynjulf Jung Tjønn skriv i ein knapp og antydande form, men språket dirrar av kjensler.

Det handlar om å gripe dei sjansane livet gir ein - og om at brått ein dag er det ikkje fleire sjansar å gripe. Og er det bare meg, eller er det litt tomt uten SKAM i hverdagen? Haha, jeg ble så ALT for avhengig ass. Så da Oslos beste posterbutikk spurte om jeg ville ha en pastellrosa skjønnhet med den fineste replikken ever, «Fy faen så vakker du er» , i mitt kontrastfylte univers var jeg ikke sen med å takke ja. Så vakker du er fortel historia om ein gut som er i ferd med å bli ein mann, mens ein annan ung mann visnar bort.

Det handlar om å gripe dei sjansene livet gir ein - og om at brått ein dag er det ikkje fleire sjansar å gripe.» «Så vakker du er» er en nynorsk ungdomsroman skrevet av Brynjulf Jung Tjønn. Tittelen «Så vakker du er» kan også beskrive romanen i seg selv. Tjønn skriver på et nydelig nynorsk, noe oppveksten i bygda Feios i Sogn og Fjordane må ta æren for. Så vakker du er av Brynjulf Jung Tjønn Døden.

RELATERTE BØKER