Ateismekritikk

Ateismekritikk - Erik Thorstensen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Erik Thorstensen
DIMENSJON
5,47 MB
FILNAVN
Ateismekritikk.pdf
ISBN
3158076109144

BESKRIVELSE

Nye ateistiske stemmer har vært markant til stede i politikken, kulturen og litteraturen i de senere årene. Gjennomslaget og suksessen synes å være stor. Men hvilke forestillinger om religion, samfunn, politikk og metafysikk støtter de nye ateistene seg på? Og er disse forestillingene troverdige? Erik Thorstensen presenterer, vurderer og analyserer Richard Dawkins, Sam Harris, Christopher Hitchens og Michel Onfray med kritisk penn. Han skriver og tenker omkring de nye ateistenes politiske prosjekter i lys av liberal politisk filosofi. De nye ateistenes livssyn støtter seg tydelig på reduksjonisme av religion, samfunn og mennesker. Dette er den første boken som i norsk sammenheng viser hvordan og hvorfor den nyateistiske religionskritikken hviler på et svakt fundament.

Men hvilke forestillinger om religion, samfunn, politikk og metafysikk støtter de nye ateistene seg på? Og er disse forestillingene troverdige? Erik Thorstensen presenterer, vurderer og analyserer Richard Dawkins, Sam Harris ... Ateismekritikk: «Diskusjon og kritikk av ateistiske forestillingers sannhetsverdi; av ateisme som begrep, kritikk av ateistisk praksis, kritiske vurderinger av ateismens konsekvenser for individer, menneskeheten og/eller samfunnet.» Kjøp 'Ateismekritikk, om reduksjonisme, religion og samfunn' av Erik Thorstensen fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet | 9788232101337 Ateismekritikk.

Gjennomslaget og suksessen synes å være stor. Men hvilke forestillinger om ... Erik Thorstensen har skrevet boken Ateismekritikk.Om reduksjonisme, religion og samfunn.Bokens del 1 gir en presentasjon av de fire mest kjente nyateistene: Dawkins, Harris, Onfray og Hitchens. Jeg har foreslått at man i norsk skole også har livssynskritikk og ateismekritikk.

RELATERTE BØKER