Livet på Grini under andre verdenskrig

Livet på Grini under andre verdenskrig - Per Vollestad | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Vollestad
DIMENSJON
11,36 MB
FILNAVN
Livet på Grini under andre verdenskrig.pdf
ISBN
8670533057730

BESKRIVELSE

I løpet av de årene Norge var okkupert av tyskerne var det nærmere 20 000 fanger som satt på Polizeihäftlingslager Grini i Bærum. Matmangel, frykt for mishandling, tortur, henrettelser og tyskslandsdeportasjon hang over fangene til enhver tid. Det var alltid noen som led, og som fryktet for eget eller andres liv. Langt flere enn de 786 personene som mistet livet under, eller i forlengelsen av, oppholdet der. Samtidig er vennskapet fangene imellom, oppofrelsen, oppfinnsomheten, humoren, og troen på tyskernes snarlige nederlag også en viktig del av historien om Grini fangeleir. For første gang får vi en samlet fremstilling av livet på Grini og alt det som skjedde der før, under og etter andre verdenskrig.

Isbn 9788248926443 Grini fangeleir, på tysk Polizeihäftlingslager Grini, på området til plassene Øvre og Nedre Ilen under Nordby gård i Østre Bærum var opprinnelig tiltenkt som kvinnefengsel, men ble fra 1940 tatt i bruk som interneringsleir for norske offiserer, fangeleir for politiske fanger og kriminelle som en av fire Sipo og SD-leire, sammen med Krøkebærsletta, Falstad og Espeland, samt seinere ... En fangeoppstilling på Grini en eller annen gang i perioden 1941-43. Det er ført kartotek over ca.

399,-NÅ 349,-Men hva med de andre?, kristendommen og ... Hverdagen i det okkuperte Norge var gjennomregulert av forbud og tyske forordninger. Her er ti oppsiktsvekkende forbud som gjorde livet enda vanskeligere for vanlige folk. Under 2.

RELATERTE BØKER