Ebola

Ebola - Morten Rostrup | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Morten Rostrup
DIMENSJON
4,81 MB
FILNAVN
Ebola.pdf
ISBN
7084079328269

BESKRIVELSE

På kort tid gikk ebola fra å være et fremmedord de færreste kjente, til å bli en uhyggelig påminnelse om epidemiers rekkevidde i en global tidsalder. Tre land i Vest-Afrika er hardt rammet, tusener er døde, infrastrukturen har brutt sammen, forholdene er blitt sammenliknet med en krigssone. Varselropene var tydelige, men verden våknet for sent, og den våknet i panikk.Morten Rostrup har fulgt hele prosessen fra innsiden, helt siden han under et opphold i regnskogen i Liberia i 1999 fikk høre om en mystisk sykdom som hadde spredd seg i noen landsbyer, med blødninger og mange dødsfall. Femten år senere er han med i teamet da en norsk hjelpearbeider behandles på Oslo universitetssykehus. Og bare to uker etter at den norske pasienten er friskmeldt, reiser han selv ned til Liberia for å fortsette kampen mot viruset der.Under den dramatiske utviklingen de siste månedene har Rostrup fulgt Leger Uten Grensers respons på epidemien - i skytteltrafikk mellom Ullevål, Geneve, Barcelona og Liberia - og fått førstehåndskjennskap til hvordan verdens medier og helsemyndigheter har forvaltet og formidlet krisen. I EBOLA - en diagnose ser han epidemien både i et menneskelig og medisinsk perspektiv, men han forteller samtidig historien om hvorfor det gikk som det gjorde, og hvordan en sykdom som så lenge ikke lot til å angå verdenssamfunnet, i løpet av en sommer allikevel kunne bli en global besettelse som hjemsøker oss alle.

Nine cases total ... Zaire ebolavirus, more commonly known as Ebola virus (/ i ˈ b oʊ l ə, ɪ-/; EBOV), is one of six known species within the genus Ebolavirus. Four of the six known ebolaviruses, including EBOV, cause a severe and often fatal hemorrhagic fever in humans and other mammals, known as Ebola virus disease (EVD).

For the latest information on Ebola, visit the Ebola website . Ebola har fått navnet sitt etter en elv i Kongo, hvor sykdommen først ble beskrevet i 1976. Sykdommen opptrer som regel i epidemier og har ubehandlet meget høy dødelighet (ca.

RELATERTE BØKER