De overlevende

De overlevende - Mari Jonassen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Mari Jonassen
DIMENSJON
9,85 MB
FILNAVN
De overlevende.pdf
ISBN
8202469454165

BESKRIVELSE

Mari Jonassen har møtt 19 sterke menn og kvinner i alderen 70 til 88 år, tre kvinner og 16 menn. Disse har ett fellestrekk: De overlevde som fanger i nazistenes leirer under den annen verdenskrig. Det har vært intense møter. - Noen historier var så fylt av smerte at jeg ikke kunne sitte uberørt og bare lytte. Også jeg gråt, skriver Mari Jonassen i bokens innledniung.Hun forteller historien til hver enkelt: Bakgrunnen for fengsling, oppholdet i fangeleiren, hvordan livet har artet seg etter krigen og hva de nå tenker i ettertid om det de opplevde.For flere av disse kom frigjøringen ikke et øyeblikk for tidlig. Det var bare såvidt de overlevde.Mari Jonassen utgav i 2000 boken Hvite Busser - med norsk ungdom til Hitlers dødsleire på Damm.

og 3. generasjons hibakusha, altså om barn og barnebarn født av hibakusha. - Noen av de overlevende forsøkte å spise den skikkelige maten med en gang.

Jordskjelvet gjorde nesten 200.000 mennesker hjemløse, og i tillegg foretrekker mange i området å sove utendørs av frykt for etterskjelv. Den overlevende. Gunnar Fagermo fra Klepp var den yngste av de 89 som overlevde Kielland-ulykken.

RELATERTE BØKER