Henrik Wergeland

Henrik Wergeland - Linda Sangolt | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Linda Sangolt
DIMENSJON
5,65 MB
FILNAVN
Henrik Wergeland.pdf
ISBN
9967244882919

BESKRIVELSE

Boka inneholder et kritisk essay om Wergelands framstilling av Riksforsamlingens behandling av grunnlovens paragraf 2 som nektet jødene adgang til riket og et språkmodernisert og kommentert utvalg av Wergelands religionspolitiske og religionskritiske skrifter.

227 15/8 1830 og er Welhavens første trykte dikt. Den direkte foranledning må ha vært Henrik Wergelands Skabelsen, Mennesket og Messias som kom ut 6/7 1830, med tittelbilde litografert etter en tegning av Welhaven.

Ei heller bør det overraske at han til sin venn, juristen Wilhelm Lassen, samme dag uttaler at han vil dø som «en Allahs bekjenner». Henrik Wergeland støttet også opprettelsen av et katolsk samfunn i Norge - og han engasjerte seg våren 1845 mot en ny dissenterlov, mot de som avvek fra statskirkens «rette lære». Han var slik spesielt motstander av den luthersk-evangeliske retningen som den norske statskirken fulgte. Til Henrik Wergeland! (1830) Diktet ble trykt i Morgenbladet nr.

RELATERTE BØKER