Makt og opposisjon i arbeidslivet

Makt og opposisjon i arbeidslivet - Eivind Falkum | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Eivind Falkum
DIMENSJON
4,82 MB
FILNAVN
Makt og opposisjon i arbeidslivet.pdf
ISBN
4198203308933

BESKRIVELSE

Til forskjell fra de fleste andre lærebøker innenfor økonomi og ledelse, tar Makt og opposisjon i arbeidslivet utgangspunkt i det norske arbeidslivet som kontekst for måter å organisere og lede virksomheter på.Forfatteren diskuterer ulike teorier om organisasjon, makt og ledelse, og knytter dem til empirisk arbeidslivskunnskap fra Norge, utviklet over mange år. Det er da også særlig kunnskapen om arbeidslivet i Norge, som skiller denne læreboken fra andre lærebøker på feltet.Falkum går historisk til verks, og viser hvordan ledelse og organisasjon er påvirket av skiftende politiske strømninger i det norske samfunnet, fra klassekampen på begynnelsen av 1900-tallet, over den sosialdemokratiske æraen etter 2. verdenskrig, til den liberalistiske epoken vi befinner oss i i dag.

Forfatteren diskuterer ulike teorier om organisasjon, makt og ledelse, og knytter dem til empirisk arbeidslivskunnskap fra Norge, utviklet over mange år. Tilslutt drøftes betingelsene for og viljen til opposisjon blant norske arbeidstaker i vår tid. I de avsluttende analysene forklares fraværet av opposisjon i arbeidslivet med norske lederes og arbeidstakeres underordning under de lov- og avtalefestede reguleringene.

Den utleder et eget begrepsapparat for studier av opposisjon ved hjelp av maktteori. Dette begrepsapparatet anvendes i studiet av norsk arbeidsliv på tre nivåer.Først analyseres den historiske utviklingen av institusjonene i arbeidslivet fra Marcus Thrane fram til vår tid. Kjøp Makt og opposisjon i arbeidslivet fra Cappelendamm Til forskjell fra de fleste andre lærebøker innenfor økonomi og ledelse, tar Makt og opposisjon i arbeidslivet utgangspunkt i det norske arbeidslivet som kontekst for måter å organisere og lede virksomheter på. «Makt og opposisjon» inneholder både fagartikler og essays.

RELATERTE BØKER