Kulturelle landskap

Kulturelle landskap Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
10,64 MB
FILNAVN
Kulturelle landskap.pdf
ISBN
8865190361768

BESKRIVELSE

Kulturelle landskap handler om forholdet mellom mennesker og steder. Hvordan blir steder skapt gjennom menneskelig aktivitet? Hvordan påvirker steder oss og våre handlinger? Her formidles et perspektiv på «sted» som får stadig større interesse: Steder er ikke objektive «beholdere». Man stiger inn i dem og forlater dem igjen, og de blir formet av menneskelig aktivitet. Sted er altså en kategori som er i konstant forandring. Steder er ikke statiske, de «skjer» gjennom prosesser hvor omgivelsene får betydning gjennom våre ideer og våre handlinger. Steder omvurderes, omskapes og gjenskapes, de avfortrylles og gjenfortrylles, politiseres og avpolitiseres. I Kulturelle landskap blir steder studert gjennom museer, minneplasser og monumenter, festivaler og ritualiseringer, litteratur, fortellinger og lokalhistorie kort sagt gjennom ulike representasjoner av steder. Torunn Selberg og Nils Gilje er professorer i kulturvitenskap ved Universitetet i Bergen.

Hvordan blir steder skapt gjennom menneskelig aktivitet? Hvordan påvirker steder oss og våre handlinger? Her formidles et perspektiv på «sted» som får stadig større interesse: Steder er ikke objektive «beholdere». I den tyske delen av Alpene ligger Tysklands høyeste fjell, Zugspitze, med sine 2962 moh.Den høyeste toppen i Mittelgebirge er Feldberg i Schwarzwald, som rager 1493 moh. Også i Bayerischer Wald, Erzgebirge, Fichtelgebirge, Schwäbische Alb og i Harz finnes topper på over 1000 moh.

Satsingen er basert på frivillige avtaler mellom staten og grunneierne. 45 utvalgte områder er nå med. I et befolket landskap virker den europeiske landskapskonvensjonen nærmest forløsende når den ikke bare fastslår at landskap er områder preget av naturlige og kulturelle faktorer, men også presiserer at den menneskelige oppfatningen av disse områdene må anerkjennes som en nødvendig del av landskapsbegrepet: "'Landskap' betyr et område, slik folk oppfatter det, hvis særpreg er ... Mystiske landskap: Naturen som motiv i samtidskunsten.

RELATERTE BØKER