Klostrene ved verdens ende

Klostrene ved verdens ende - Karl Gervin | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Karl Gervin
DIMENSJON
6,47 MB
FILNAVN
Klostrene ved verdens ende.pdf
ISBN
3626171844685

BESKRIVELSE

En bok om middelalderens cisterciensere . den mest spennende av tidens munke- og nonneordener. Cistercienserne spredte seg som ild i tørt gress utover på 1100-tallet og fikk fem klostre i Norge: Hovedøya ved Oslo, Lyse og Nonneseter utenfor Bergen, og Munkeby og Tautra i Trøndelag. De to siste var ordenens nordligste, og samtiden mente de lå ved verdens ende. Brødrene og søstrene gikk i kloster for å tilbe Herren og be for verden, de ville frelse sine liv og gjøre gode gjerninger. Samtidig ble de medarbeidere i et av tidens største multinasjonale konsern med virksomheter over hele Europa og med en bedriftskultur dagens konsernledere kan misunne dem. Vi er med dem fra de sto opp for å gå til døgnets første gudstjeneste midt på natten. Vi hører om de mange timene i kirken med vakker gregoriansk sang, og lar dem fortelle om lesning, bønn og meditasjon. Vi får vite hva de spiser og hvordan de sover og følger dem når de går ut av denne verden. Boka handler spesielt om de norske klostrene, hvor munker og nonner ofte levde under svært barske forhold. I flere hundre år var disse klostrene viktige faktorer i norsk samfunnsliv. Karl Gervin er idéhistoriker og teolog og arbeider nå som sogneprest i Oslo domkirke. Han har tidligere utgitt bl.a. Oslo domkirke. Mennesker og miljøer i 900 år (1998) og Det store bruddet. Reformasjonen i Norge (1999)

den mest spennende av tidens munke- og nonneordener. Kjøp 'Klostrene ved verdens ende, Lyse, Nonneseter, Hovedøya, Munkeby og Tautra' av Karl Gervin fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Innbundet | 9788253030104 Gervin, som til daglig jobber som sogneprest i Oslo domkirke, er aktuell med boka «Klostrene ved verdens ende», om cistercienser-klostrene som ble etablert i Norge for omkring 850 år siden. Pris: 345,-.

En bok om middelalderens cisterciensere - den mest spennende av tidens munke- og nonneordener. Klostrene ved verdens ende Lyse, Nonneseter, Hovedøya, Munkeby og Tautra. Karl Gervin.

RELATERTE BØKER