Uniformitet eller mangfold?

Uniformitet eller mangfold? Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
12,20 MB
FILNAVN
Uniformitet eller mangfold?.pdf
ISBN
4809822440039

BESKRIVELSE

Det norske forsvaret er under dobbel kryssild. Forsvaret stilles overfor tilsynelatende uforenlige krav om å sikre uniformitet og mangfold. På den ene siden må Forsvaret ha legitimitet i det samfunnet det skal beskytte. På den annen side må Forsvaret ha den funksjonalitet som kreves for å løse sine oppgaver. Siden både uniformitetsnormen og mangfoldsnormen kan begrunnes ut fra så vel funksjonalitet som legitimitet, dreier det seg om en kompleks interaksjon med to dimensjoner. Det dreier seg følgelig ikke om enten mangfold eller uniformitet, men om hvordan mangfold og uniformitet bør balanseres mot hverandre. Dette leder frem til hovedspørsmålet i boken: Hvilken grad av uniformitet og mangfold synes å være rimelig i Forsvaret? 1. utg. 2010. 379 s. Kr 298,- ISBN 978-82-7935-294-5

Mangfold på arbeidsplassen kan imidlertid omhandle både kjønn, alder, etnisitet, funksjonshemming eller seksuell orientering (Berg og Håpnes 2001; Wrench 2007). Det kan også omfatte utdanning, verdier, interesser, kompetanse, familiestatus og religion.

TF TMBN er en hurtigreaksjonsstyrke, og står på høy beredskap. «Kjernen» i TMBN består av ca.

RELATERTE BØKER