Forbrytelser mot menneskeheten

Forbrytelser mot menneskeheten - Steingrímur Njálsson | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Steingrímur Njálsson
DIMENSJON
9,39 MB
FILNAVN
Forbrytelser mot menneskeheten.pdf
ISBN
3721615708760

BESKRIVELSE

Folkemord, slaveri, trafficking, apartheid, terrorisme, tortur . dette blir i dag regnet som internasjonale forbrytelser, straffbare handlinger som betraktes som så grove at de berører hele menneskeheten. Dermed er det også blitt mulig å straffeforfølge enkeltindivider uavhengig av hvem de er, hvor de kommer fra og hvor de har begått sine ugjerninger. Men slik har det ikke alltid vært; med bakgrunn i statssuverenitetsprinsippet har straffrihet lenge vært rådende praksis. Det var denne straffriheten som utgjorde hovedmotivasjonen bak opprettelsen av Den internasjonale straffedomstolen; den er bygget på tanken om at ethvert menneske er uløselig forbundet med sin moralitet og dermed ikke kan fratas ansvar for sine handlinger. At det i dag finnes felles strafferettslige prinsipper for alle mennesker, er tuftet på ideen om en felles menneskehet. Her diskuteres de historiske forutsetningene . og de mulige konsekvensene av en internasjonal strafferett. Dette danner bakgrunnen for å spørre: Kan det tenkes at det den nye straffedomstolen vil kunne forhindre fremtidige forbrytelser mot menneskeheten? Og dernest: Kan det komme i stand et forbud mot krig, en rettsorden som gjør krig til noe personlig straffbart?

Tysk påtalemyndighet har fastslått at dette er den første rettssaken mot personer tilknyttet Assad-regimet for forbrytelser mot menneskeheten. Anders Behring Breivik (32) kan bli siktet for forbrytelser mot menneskeheten. Da risikerer han 30 år i fengsel. Domstolen ligger i Haag og har jurisdiksjon over enkeltpersoner som er ansvarlige for folkemord, krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i det tidligere Jugoslavia etter 1.

Krigsforbrytelser er drap av sivile og andre ikke-stridende og andre alvorlige krenkelser av den internasjonale humanitærretten som er begått i forbindelse med en væpnet konflikt. To syrere som antas å ha jobbet for syrisk etterretning, møter i retten i Tyskland, anklaget for grov tortur og forbrytelser mot menneskeheten. Overlevende etter Franco-diktaturet ønsker oppreisning. Ofrene går til sak for å kjempe mot statspålagt hukommelsestap om forbrytelser mot menneskeheten. To syrere som antas å ha jobbet for syrisk etterretning, møter i retten i Tyskland, anklaget for grov tortur og forbrytelser mot menneskeheten.

RELATERTE BØKER