Voldtekt som våpen

Voldtekt som våpen - Christina Lamb | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Christina Lamb
DIMENSJON
4,12 MB
FILNAVN
Voldtekt som våpen.pdf
ISBN
6839146585073

BESKRIVELSE

Den anerkjente britiske utenrikskorrespondenten Christina Lamb har jobbet i konfliktområder i over tredve år. I denne boken reiser hun verden rundt og snakker med ofre, og forteller historiene til kvinner som har blitt utsatt for systematisert krigsvold og voldtekt. Ved å snakke med overlevere forteller Lamb den globale historien om kvinnekroppen i krig, og avslører i hvilken grad voldtekt blir brukt som strategisk våpen i moderne krigføring. Reisen går fra Japan, hvor kvinner ble tatt til fange og brukt som «comfort women» under andre verdenskrig, til 1970-tallets Bangladesh hvor hundretusenvis ble voldtatt av pakistanske styrker for å øke Punjabi-befolkningen. Boken tar deg også med til Argentina hvor du møter overlevere etter militærjuntaen, 1990-tallets Bosnia, Rwanda etter borgerkrigen, de 219 Boko Haram-kidnappede jentene i Nigeria, jesidi-kvinnene i Irak som ble solgt som slaver til IS og rohingya-kvinnene i Burma. Selv om voldtekt ble erklært som en internasjonal krigsforbrytelse i 1919, har det kun vært én domfellelse på dette grunnlaget. Denne boken er et eneste stort kampskrift for kvinner i krig, for de som aldri får navnene sine på monumentene over de falne.

mai har Røde Kors en stor kampanje mot seksuelle overgrep mot kvinner i krig. Nobelvinner: - Må reagere mot voldtekt som våpen - Jeg så anerkjennelsen i ansiktene til kvinnene i dag, sier fredsprisvinner Denis Mukwege. Hun er selv et offer for voldtekt som våpen. LES OGSÅ: Pris mot krigens nedrigste våpen.

Mot at de fikk være med i filmen, skrøt de av alle kvinnene de hadde voldtatt. Voldtekt er utbredt i krigsherjede land. I Syria opplever befolkningen massive overgrep, der bl.a.

RELATERTE BØKER