Kriminalitetsforebygging

Kriminalitetsforebygging - Helene Oppen Ingebrigtsen Gundhus, Heidi Mork Lomell | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Helene Oppen Ingebrigtsen Gundhus, Heidi Mork Lomell
DIMENSJON
6,29 MB
FILNAVN
Kriminalitetsforebygging.pdf
ISBN
1916004411710

BESKRIVELSE

Kriminalitetsforebygging er et ukontroversielt politikk- og praksisområde: Alle er for, ingen er imot. Å forebygge kriminalitet høres både bra og fornuftig ut, men er det mulig? Denne boken gir en grunnleggende og kritisk introduksjon til kriminalitetsforebygging som idé og praksis. Målet er å vise hvilke forståelser, menneskesyn, ideologier og teorier som ligger til grunn for ideen om at kriminalitet kan forebygges - både generelt, og for enkelte tiltak spesielt - og slik gjøre leseren i stand til å identifisere hvilke teorier som gjennomsyrer ulike former for tiltak. Kriminalitetsforebyggende tiltak som overvåkningskameraer, natteravner og bekymringssamtaler henger uløselig sammen med diskusjoner om kriminalitetsproblemers særpreg, årsaker og løsninger: Virker tiltakene? Boken gjennomgår nyere forskning på tilsiktede og utilsiktede effekter og konsekvenser av kriminalitetsforebyggende tiltak. De siste tiårene har ideen om at kriminalitet kan forebygges, fått selskap av ideer om at kriminalitet kan forutsies og dermed avverges eller stanses. Forfatterne viser hvordan dette er to tankesett som har ulik opprinnelse, samtidig som mange tiltak ligger et sted mellom.

Konfliktrådet. Aktuelt - Mye positivt, men langt unna virkeligheten.

Bladet behandler fysiske løsninger som metode for å redusere risiko for innbrudd, ran, hærverk og overfall når ny bebyggelse skal planlegges eller eksisterende områder skal utvikles. Kriminalitetsforebygging. Ålesund kommune har beslutta å vere ein SLT-kommune og bruke denne modellen for det forebygjande arbeidet.

RELATERTE BØKER