Dommernes uavhengighet

Dommernes uavhengighet En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
4,29 MB
FILNAVN
Dommernes uavhengighet.pdf
ISBN
8193645146597

BESKRIVELSE

Boken utgis i anledning Den norske Dommerforenings 100-års jubileum i mai 2012. Den består av en rekke artikler fra bidragsytere som innehar fremstående posisjoner i det nasjonale og internasjonale samfunn. Dommernes uavhengighet belyses i historisk, nåtidig og fremtidig perspektiv og synliggjør domstolenes uavhengighet som et bærende element i alle demokratier og i all demokratibygging. Boken er illustrert av Finn Graff. Nils Asbjørn Engstad er dommer i Hålogaland lagmannsrett, Astrid Lærdal Frøseth er ekstraordinær dommer i Gulating lagmannsrett og Bård Tønder er dommer i Norges Høyesterett.

I Polen står justissystemet i dyp krise etter at nasjonalforsamlingen har endret loven, slik at politiske myndigheter nå bestemmer hvem som skal sitte i det som tilsvarer Innstillingsrådet for dommere. Jørgen Aall (født 1958) er en norsk professor i rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen. Hans hovedområder er menneskerettigheter, grunnloven og EMK-rett..

aug. 2017 21:30 17:14 Domstolenes og dommernes uavhengighet og upartiskhet må sikres bedre, sier lederen for Dommerforeningen.

RELATERTE BØKER