Kulturbløffen

Kulturbløffen - Kristian Meisingset | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kristian Meisingset
DIMENSJON
12,19 MB
FILNAVN
Kulturbløffen.pdf
ISBN
3357000522592

BESKRIVELSE

Kulturlivet og kulturpolitikere snakker varmt om fellesskap. De begrunner økt offentlig støtte til teatre, opera og litteratur med at kulturen skal være åpen for alle.I denne boken hevder Kristian Meisingset at kulturen ikke blir åpnere. I stedet blir de kulturelle klasseskillene større. Støtten skaper ikke forbrødring på tvers av samfunnslag,men gir mer spillerom til kultureliten. Politikken øker heller ikke elitens respekt for folkelig kultur, og folk flest kjøper stort sett kulturen sin på markedet. Ideologien om fellesskap og åpenhet er en bløff.Meisingset reiser rundt i kultur-Norge. Han opplever Cindy Shermans utstilling på Astrup Fearnley Museet, operaen Salome, musikalen Evita i Kristiansand, konsert med Beyoncé, premieren til Man of Steel og countryfestival på Breim. Han snakker med Mari Maurstad, Bentein Baardson, Aslag Haugen i Hellbillies og mange av Norges mest sentrale kulturformidlere.Boken er et oppgjør med likhets- og fellesskapsideologien og et forsvar for mangfold i kulturen. At vi har ulik kulturell smak er ikke en svakhet for samfunnet, men en styrke, mener Meisingset.

I denne boken hevder Kristian Meisingset at kulturen ikke blir åpnere. Kulturbløffen / Kristian Meisingset. Oslo: Cappelen Damm, 2013.

Norge er et klassedelt land, og den arenaen hvor det viser seg tydeligst er i kunst- og kulturfeltet. Det er ... Kjøp Kulturbløffen fra Cappelendamm Norge er et klassedelt land, og den arenaen hvor det viser seg tydeligst er i kunst- og kulturfeltet.

RELATERTE BØKER