I skyggen av nasjonen

I skyggen av nasjonen Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
5,35 MB
FILNAVN
I skyggen av nasjonen.pdf
ISBN
4252394295658

BESKRIVELSE

Dette er en annerledes museumshistorie. Den tar for seg etableringen og utviklingen av museer som i dag inngår som avdelinger i Akershusmuseet. Med utgangspunkt i gründerne og deres samtid beskrives hvordan skolebygninger, tømmerlenser, rådhus, bygdemøller, småbruk og storgårder har gjennomgått museale bruksendringer. De enkelte initiativene representerte i sin tid høyst forskjellige kulturpolitiske prosjekter. Mange historier skulle fortelles og det institusjonelle mangfoldet var betydelig. Institusjonene vokste ofte fram gjennom strid og motstand. Idealisme og faglig dyktighet var ikke alltid nok, og uten tilgang til maktressurser ville de ikke ha eksistert. Bidragsyterne diskuterer derfor hvordan ulike former for makt utfolder seg i museene

I historikken til 2.Kristiansand finner vi omtalt noen tilpasninger som NSFs ledelse gjorde i årene før krigen: "Norsk Speidergutt-Forbund hadde allerede kort tid etter Hitlers maktovertagelse i 1932 truffet beslutninger som nazistene måtte mislike. ... De første menneskene kom til Australia fra Sørøst-Asia for mer enn 40 000 år siden, mens nasjonen Australia ble grunnlagt av britiske innvandrere.

Red. Kari Amundsen, Odd Are Berkaak og camilla Maartmann.

RELATERTE BØKER