Rød partisan

Rød partisan - Nikoláj I. Obrynba | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nikoláj I. Obrynba
DIMENSJON
8,65 MB
FILNAVN
Rød partisan.pdf
ISBN
4524115313412

BESKRIVELSE

Russeren Nikolai I Obryn.ba ble som kunstner og propagandist først fritatt for militærtjeneste i Den røde hær. Men som den patriot han var, vervet han seg til fronttjeneste når tyskerne angrep Sovjetunionen. Han ble tatt til fange, men klart å rømme. På flukt i det tyskokkuperte Hviterussland kom han i kontakt med partisanene og tok del i deres kamp mot tyskerne. Partisanene viste ingen nåde, verken for tyske soldater eller overløpere. Heller ikke egen sivilbefolkning ble spart; hus og matforråd ble ødelagt som en del av den brente jords taktikk.

Boka kan leses som en spennende guttebok hvor Robin Hood-drømmeriene med eventyr i skauen får et virkelighetens skjær over seg. Vi befinner oss i Hvite-Russland under den tyske okkupasjonen av Sovjet under den andre verdenskrigen. Rød partisan gir et sjeldent innblikk i livet som sovjetisk partisan bak tyskernes linjer under andre verdenskrig.

Partisanene viste ... Nikolaj Obrynba: Rød partisan, Vega forlag 2009 327 s. Partisaner i Hvite-Russland skoger.

RELATERTE BØKER