Distriktskommando Sør- og Vestlandet

Distriktskommando Sør- og Vestlandet - Børre R. Gundersen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Børre R. Gundersen
DIMENSJON
4,99 MB
FILNAVN
Distriktskommando Sør- og Vestlandet.pdf
ISBN
6185966295090

BESKRIVELSE

Denne boken er først og fremst en militærhistorisk dokumentasjon over ledelsen av landforsvaret på Sør- og vestlandet, men den er samtidig et minneskrift over de mange norske kvinner og menn som har gjort en innsats for vårt land gjennom sin tjeneste i Distriktskommandoens avdelingen. Historien er ført tilbake til den tid da det var etablert to regionale kommandostaber på Sør- og vestlandet, en i Bergen og den andre i Kristiansand. Den gir et bilde av hvordan landforsvaret ble ledet, både i krig og fred. De to kommandoer, Distriktskommando Sørlandet og Distriktskommando Vestlandet, ble slått sammen i 1995 på en meget vellykket måte, men utviklingen medførte at det etter få år ikke lenger var behov for våre distriktskommandoer.

Fargene gir en indikasjon på hvor kraftig nedbøren er. Les mer om radar.

Den nye nasjonale kommandostrukturen består av Fellesoperativt hovedkvarter i Stavanger med tilhørende Landsdelskommando Nord-Norge i Bodø. Bunkeren oppført og enkelte nærforsvarsstillinger anlagt. Eksplosjonen på Bergens havn i 1944 medførte store skader på festningens bygningsmasse.

RELATERTE BØKER