Rettsfilosofi

Rettsfilosofi - Svein Eng | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Svein Eng
DIMENSJON
3,26 MB
FILNAVN
Rettsfilosofi.pdf
ISBN
1752994586008

BESKRIVELSE

Forfatteren reflekterer over spørsmåla hva er jus og hva er rett, og går videre inn i kjernen av rettsfilosofien. Et hovedmål er å utdype de forskjellige aspekter slike spørsmålsformuleringer kan ha, og de forskjellige retninger svara kan peke i. Boka ser på forskjellige former for normativitet og presenterer noen grunnbegreper i det norske rettssystemet av i dag. Boka retter seg til alle som er interessert i refleksjon over rett og jus, og deler av boka er pensum på Examen Facultatum ved Universitetet i Oslo. Har litteraturliste.

Grunnlag for en livsanskuelse, 1932; Norges politiske nyreising. En oversikt over grunnlaget for kultur- og rettssamfundet, 1934 (2.

Forskere innen rettssosiologi kan enten være jurister eller samfunnsvitere (vanligvis sosiologer). Simone Goyard-Fabre og René Sève: Les grandes questions de la philosophic du droit. Presses Universitaires de France, Paris 1986.

RELATERTE BØKER