Forskningsetikkloven

Forskningsetikkloven - Thorkil H. Aschehoug, Ida Gjessing | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Thorkil H. Aschehoug, Ida Gjessing
DIMENSJON
4,29 MB
FILNAVN
Forskningsetikkloven.pdf
ISBN
6497549380646

BESKRIVELSE

Boken inneholder grundige kommentarer til forskningsetikkloven.Forskningsetikkloven gir regler som skal bidra til at forskning i offentlig og privat regi skjer i henhold til anerkjente forskningsetiske normer. Loven regulerer blant annet forskeres aktsomhetsplikt, krav til forskningsinstitusjoner og behandling av uredelighetssaker ved forskningsinstitusjoner. Denne lovkommentaren inneholder en grundig omtale av hver enkelt paragraf i loven, oppdatert med de siste lovendringer, rettspraksis og annen relevant praksis.

I 2017 fikk vi en ny forskningsetikklov, der hovedreglene om forskningsetisk plagiat er de samme, forklarer Irgens-Jensen. Men forskningsetisk plagiat er noe annet enn plagiat i opphavsrettslig forstand: Forskningsetikk.

Prosjektleder skal sørge for at forskningen i prosjektet gjennomføres i samsvar med regelverket, god forskningsetikk og anerkjente vitenskapelige og etiske prinsipper i faget. Høyskolen Kristiania er underlagt Forskningsetikkloven og -forskriften, og følger de nasjonale og europeiske forskningsetiske retningslinjer. Høyskolen Kristiania har et eget forskningsetisk utvalg. Den nye forskningsetikkloven trådte i kraft 1.

RELATERTE BØKER