Merverdiavgift

Merverdiavgift - Trond Kristoffersen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Trond Kristoffersen
DIMENSJON
12,95 MB
FILNAVN
Merverdiavgift.pdf
ISBN
7543610309899

BESKRIVELSE

Denne læreboken i merverdiavgift gir en grundig innføring i merverdiavgiftssystemet. Den er velegnet til bruk ved utdanning av revisorer, regnskapsførere, skattejurister og andre som må ha innsikt i regelverket om merverdiavgift. Merverdiavgiften påvirker prisen på varer og tjenester. Den økonomiske virkningen av regelverket er derfor viet stor plass i boken. Det er lagt vekt på en pedagogisk framstilling med mange praktiske eksempler. Kapitlene følger i hovedtrekk samme inndeling som i merverdiavgiftsloven. Sentrale emner i praksis som de nye justeringsreglene, forholdet til utlandet, fast eiendom og bokføring er behandlet i egne kapitler. Til læreboken er det laget en egen oppgavesamling. Trond Kristoffersen er statsautorisert revisor og ansatt som førstelektor ved NTNU Handelshøyskolen i Trondheim. Han har over ti års erfaring fra revisoryrket, og underviser i dag innenfor fagfeltet finansregnskap, skatt og merverdiavgift.

persontransport, hotellovernattinger og kinobilletter har $8\%$. Merverdiavgift på kostnader (inngående fakturaer) kalles "inngående merverdiavgift". En viktig del av merverdiavgiftsreglene er fradragsretten for inngående merverdiavgiften.

EUs felles regelverk for merverdiavgift er fastsatt i direktiv 2006/112/EF. Direktivet fastsetter blant annet at ingen medlemsland kan sette den generelle satsen i merverdiavgiften lavere enn 15 % (artikkel 97). Merverdiavgift: innbetaling for første termin er utsatt fra 14.

RELATERTE BØKER