Gatejurister

Gatejurister - Camilla Lied | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Camilla Lied
DIMENSJON
8,48 MB
FILNAVN
Gatejurister.pdf
ISBN
4492154112672

BESKRIVELSE

Gatejurister yter gratis, oppsøkende rettshjelp til marginaliserte og vanskeligstilte med rusrelaterte problemer, de som ofte blir kalt gatefolk. Dette rettshjelpsarbeidet er bygd på den rettssosiologiske teorien om at jo lavere en gruppe står på samfunnets rangstige, desto større behov for rettighetsinformasjon og rettshjelp vil det være i denne gruppen. Samtidig er det de mest vanskeligstilte som i minst grad selv oppsøker rettshjelpstiltak. I denne boka undersøker Camilla Lied hva gatejuss består av, hvordan gatejuristene arbeider med brukerne og med makthavere og forvaltning, og hvordan brukerne opplever møtet med gatejuristene. Boka henter mange historier og sitater fra forfatterens feltarbeid hos Gatejuristen i Oslo og Gadejuristen i København - historier som er både viktige og opprivende. Boka gir et innblikk i levekårene til en vanskeligstilt gruppe, og om hvordan gatejuristene bidrar til å fremme rettighetene til denne gruppa. Camilla Lied har master i kriminologi og ph.d. i rettssosiologi fra Institutt for kriminologi og rettssosiologi, Universitetet i Oslo. Hun er nå forsker II hos Institutt for by- og regionforskning (NIBR) der hun arbeider med bostedsløshet, boligsosialt arbeid og andre boligrelaterte spørsmål.

Om å yte rettshjelp til de utsatte; dilemmaer og muligheter. Rønning, Olaf Halvorsen (Red ... Nyutgivelsen av Star Wars Episode I: Racer utsettes bare timer før slipp Gatejuristen er et viktig bidrag til praktisk erfaring og etikk for jusstudenter ved Høgskolen i Innlandet.

Til tross for at de ofte er både unge og uerfarne, ville rettssikkerheten vært ... Gatejurister i alle landsdeler, med kontorer i Oslo, Tromsø, Bergen, Trondheim og Kristiansand. 2 Metode For å undersøke de rusavhengiges rettslige stilling og rettigheter er det tatt utgangspunkt i Gatejuristens virksomhet i Oslo.

RELATERTE BØKER