Bergkunstplan for Nordland

Bergkunstplan for Nordland - Eva S. Walderhaug | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Eva S. Walderhaug
DIMENSJON
12,88 MB
FILNAVN
Bergkunstplan for Nordland.pdf
ISBN
6304019230052

BESKRIVELSE

Fra mange plasser i Nordland kjenner vi til forhistoriske bilder i berg. Avbildninger av mennesker, dyr og andre motiver hogd, slipt eller malt på åpne bergflater eller i dype huler er blant de mest fascinerende og tankevekkende spor fra Nordlands fortid. Men bergkunst er også en sårbar kulturminnetype som påvirkes av både naturkrefter og menneskelig aktivitet. Bergkunstplan for Nordland legger grunnlaget for hvordan bergkunsten i fylket best skal skjøttes og bevares, men også for hvordan den kan formidles og gjøres tilgjengelig for et større publikum. Planen gir en oversikt og et historisk tilbakeblikk over forvaltningen av bergkunsten og diskuterer ulike problemstillinger som spesielt berører den. Leseren får et innblikk i hvordan dagens kulturminneforvaltning arbeider for å ivareta disse verdifulle kulturminnene. Gjennom tekst og bilder gir boka en innføring i de ulike bergkunsttypene som finnes i Nordland og utfordringene som knytter seg til dem. Den vil ha interesse for alle som ønsker å oppsøke og lære mer om Nordlands unike bergkunst.

Fylket kan deles i fem hoveddeler: Helgeland sør for Saltfjellet, Salten videre nordover til Tysfjorden, Ofoten omkring Ofotfjorden og øyrikene Lofoten og Vesterålen i nordvest. Søkeresultater for Odd Nordland - Haugenbok.no Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert! Kjøp Nordland norway på Kelkoo.

Lagdelte kambrosilurbergarter (skifer og kalkstein), opprinnelig avsatt i havet, ble da presset sammen og omdannet til glimmerskifer, marmor og ulike typer gneis, samtidig som flytende smeltemasse fra Jordens indre trengte opp og størknet til harde granitter og ... Eksteriørkolleksjonen NORD er for deg som ønsker en tøff fasade som både tåler og ser ut som den har vært ute mer enn en vinternatt. Med sitt naturlig, værbitte utseende hvor treets patina og struktur allerede er hentet frem, vil NORD-kolleksjonen gi både hus, hytter og større fasader et solid og tidløst uttrykk. Bergkunstplan for Nordland - Nordland fylkekommune (BOK) Eva S.

RELATERTE BØKER