Retorikk og realiteter

Retorikk og realiteter - Marius Emberland | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Marius Emberland
DIMENSJON
4,82 MB
FILNAVN
Retorikk og realiteter.pdf
ISBN
8490848562317

BESKRIVELSE

Denne boken tar for seg en tendens i norsk menneskerettighetsdebatt. I økende grad synes debatten i Norge å fokusere på storsamfunnets og flertallets behov for menneskerettslig beskyttelse. Menneskerettighetenes kjernemekanisme . å vær e mindretallets og de marginaliserte gruppenes trumfkort mot flertallets og storsamfunnets interesser . tones ned. Denne boken tar for seg tre eksempler fra de senere års norske menneskerettighetsdebatt. Den hevder at eksemplene i realiteten uttrykker kommunitariske strømninger i norsk menneskerettslig argumentasjon. Til en viss grad er menneskerettighetene også flertallets rettigheter. Forfatteren mener likevel at det er grunn til å minne om at menneskerettighetene også har et utspring i en tradisjon som vektlegger enkeltindividets vern mot flertallets behov.

Denne artikkelen tek føre seg ulike konsekvensar av innføringa av sharia og rolla til andre, uskrivne, lover. Spesielt fokuserer artikkelen på hudud-lovene i forhold til kvinners rettsvern. Retorikk og realitet.

Midlertidig utsolgt. Kjøp boken Retorikk og realiteter av Marius Emberland (ISBN 9788292581162) hos Adlibris.com.

RELATERTE BØKER