Hva lærer barn når de forteller?

Hva lærer barn når de forteller? - Liv Gjems | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Liv Gjems
DIMENSJON
8,34 MB
FILNAVN
Hva lærer barn når de forteller?.pdf
ISBN
3538905486315

BESKRIVELSE

Denne boken omhandler barns sosiale læring og kognisjon i kombinasjon med teori om narrativ læring og utvikling, og bygger teoretisk på sosiokulturelle perspektiver, hvor barns språklige deltakelse og språklige forhandlinger anses som grunnleggende for læring. Gjems bygger delvis på analyser hun har gjort av barns spontane narrativer, som de har fortalt til barnehagepersonale i ulike hverdagssituasjoner. Gjennom presentasjonen av slike narrative grep viser hun hvordan barn, avhengig av samtalekonteksten, forstår at andre ikke nødvendigvis deler deres oppfatninger, og at de må forklare og utdype tema for dem. Når barn forteller, lærer de også om kultur og hvordan omgivelsene forventer at en hendelse skal presenteres. Boken er et unikt bidrag til å øke forståelsen for barns læring, og er primært skrevet for førskolelærerutdanningen, men vil også være av interesse for studenter i allmennlærerutdanningen. Liv Gjems er dr.polit., utdannet førskolelærer og cand.paed. Hun arbeider som førsteamanuensis ved Høgskolen i Vestfold.

På den måten lærer vi barnet å forstå at følelsene våre forteller noe om hva vi har behov for. Når man føler at ingen liker deg, og at du ikke har noen venner, er gjerne behovet å føle seg likt av de andre. Før de voksne har fått satt i gang med planene sine, så har barna selv «kuppet» dagen og fortsatt med en lek som de startet på i går.

Men dessverre kan det være noen som ikke tror på det barn forteller. Da er det viktig å si i fra til andre voksne helt til man treffer noen som tror på det barn forteller.

RELATERTE BØKER