Hos de kristne i Midtøsten

Hos de kristne i Midtøsten - Egil Fossum | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Egil Fossum
DIMENSJON
12,59 MB
FILNAVN
Hos de kristne i Midtøsten.pdf
ISBN
7390860822340

BESKRIVELSE

Tenker man på Midtøsten, går tankene til islam og islamsk kultur. Men i det arabiske Midtøsten bor også millioner av kristne med en ubrutt tradisjon tilbake til kristendommens begynnelse. De kristne fordeler seg på mange trossamfunn, hvorav flere utgjør kompakte minoriteter, nærmest en slags mikronasjoner. Fossum har reist rundt i dette området i flere år for å møte de kristne, se hvordan de lever og høre om deres liv. I boken treffer man egyptiske og palestinske nonner, ortodokse paver og patriarker og en mengde vanlige mennesker: armenere, arabere, egyptere og ulike syriske kristne som forteller om troen og om uroen for fremtiden. Den kristne emigrasjonen ser ikke ut til å ha noen ende.

I Betlehem, som tidligere hadde kristen majoritet, er i dag minst to tredjedeler muslimsk. Pris: 354,-. heftet, 2015.

Men i de palestinske områdene er situasjonen ikke særlig lys. I Betlehem, som tidligere hadde kristen majoritet, er i dag minst to tredjedeler muslimsk. Pris: 354,-.

RELATERTE BØKER