USA og Israel ein fare for verdsfreden

USA og Israel ein fare for verdsfreden - Eiliv Villand | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Eiliv Villand
DIMENSJON
5,36 MB
FILNAVN
USA og Israel ein fare for verdsfreden.pdf
ISBN
9559402603561

BESKRIVELSE

Paris, januar 2015. Det går eit stille tog gjennom gatene, ein stille demonstrasjon mot terrorisme og for solidaritet. Og mellom alle prominente personane fremst i toget, får me auga på terroristen og barnemordaren Benjamin Netanyaho. Det var ein hån mot dei døde sivile palestinarane (av dei om lag 500 born) på Gaza-stripa nokre månader tidlegare. Det verste diktaturet i Midtausten, Saudi-Arabia der dei piskar og halshøgg menneske offentleg, og som likevel er ein god ven til både Noreg og våre allierte, var også representert. Bileta frå denne demonstrasjonen viser Vestens Janus-andlet på sitt verste, i og med at fleire av dei landa som deltok, står ansvarlege for grove terrorhandlingar. Denne boka tek opp Vestens elendige og råe utanrikspolitikk, vår arroganse, vår historiefråskriving- og omskriving, våre lygner, våre doble standardar og det politiske hykleriet som florerer i dei fleste land, ikkje minst i Noreg og hjå våre allierte. I år drog den amerikanske .fredspresidenten" til det brutale diktaturet Saudi-Arabia, for å visa diktatoren kong Abdullah den siste ære. Frå Noreg kom den norske kronprinsen - ikkje noko mindre! Kan me tru på at Vesten krigar for demokrati når våre politikarar samstundes har gode relasjonar til det verste diktaturet i Midtausten? Eiliv Villand (f. 1938 i Odda), bur i Øystese i Hardanger. Ingeniør- og geologutdanna. Arbeidt på fleire store kraftanlegg, dei siste åra av arbeidslivet som lærar i vidaregåande skule. Verva teneste i UNEF-styrkane i Gaza 1964-1965.

Pytt hva er en pølse slakte tiden. Og ha en trollsplint i øyet betyr å kunne se de negative sidene i sak og ... USA og Israel har lenge vært uenige om byggingen i de ulovlige bosetningene, men det er sjelden uenighet eksploderer i et så åpent amerikansk sinne mot Israel.

Flytting av ambassaden til Jerusalem og den første annekteringen av palestinsk land på 36 år. Det, og at Israel mislykkes i å bli invitert til Bandungkonferansen (av ikke-allierte stater), avsluttet effektivt Israels nøytrale posisjon. Israels løsning på den diplomatiske isolasjonen som fant sted som resultat av arabernes boikotter var å opprette gode forbindelser med USA og nye stater i Afrika og Asia.

RELATERTE BØKER