Å samtale om samtalen

Å samtale om samtalen - Rolf K. Baltzersen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Rolf K. Baltzersen
DIMENSJON
6,25 MB
FILNAVN
Å samtale om samtalen.pdf
ISBN
3412035561770

BESKRIVELSE

«Hva mener du når du sier at jeg er feig?», «Nei, hør nå her!», «Jeg synes vi har det så hyggelig sammen!», «La oss snakke litt om hvordan vi bør samarbeide.» - Dette er uttrykk vi bruker for å regulere hvordan vi snakker med hverandre. Vi samtaler om samtalen i mange ulike sammenhenger. Allikevel er få oppmerksomme på at vi gjør det, og det er heller ikke utviklet noen god definisjon av begrepet verbal metakommunikasjon. Å samtale om samtalen gir en systematisk og omfattende beskrivelse av dette tilsynelatende lille - men akk så viktige - fenomenet. Boken er full av praktiske eksempler, og man trenger ingen forkunnskaper for å lese den. Her finner du likevel ikke de vanlige oppskriftene på den gode samtale: Leseren skal selv utvikle sin forståelse for verbal metakommunikasjon. Å samtale om samtalen er systematisk lagt opp og kan brukes som et hjelpemiddel for alle som kommer i profesjonelle samtalesituasjoner. Den passer inn på de fleste pensumlister med emner om mellommenneskelig kommunikasjon. Eksemplene er hentet fra en rekke forskjellige samtalesituasjoner med særlig vekt på «sårbare samtaler» som veiledning og sosialt arbeid, innenfor ledelse og skole, og fra sjelesorgarbeid og terapi. Rolf K. Baltzersen jobber som høgskolelektor i pedagogikk ved Høgskolen i Østfold. Interessefeltet hans spenner over områder som veiledning, filosofi, ny teknologi, kommunikasjon, ledelse og skoleutvikling. Han har publisert arbeider innenfor en rekke ulike felter, og har arbeidet med metakommunikasjon i mange år.

Det handler i like stor grad om å forstå hva språket brukes til, og hvordan det brukes i ulike situasjoner og overfor ulike mennesker. Derfor er samtale av stor betydning både for barns språkutvikling og for muligheten til å skape mening i en egen form for samtale 21 En egen form for samtale Lærende samtaler er altså noe spesielt.

Når den voksne utdyper og forklarer ord og uttrykk i teksten, kan dette bidra til at barna tilegner seg nye ord og begreper og prøver dem ut i samtalen. Å forberede en litterær samtale. For at samtalen skal bli genuint utforskende, er det viktig at den ikke regisseres for mye.

RELATERTE BØKER