Ledelse i politiet

Ledelse i politiet - Åse Thomassen, Per Oskar Strand | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Åse Thomassen, Per Oskar Strand
DIMENSJON
8,68 MB
FILNAVN
Ledelse i politiet.pdf
ISBN
7088290023467

BESKRIVELSE

HVA LEGITIMERER EN EGEN BOK OM LEDELSE I POLITIET?Ledelse har vært en sentral utfordring innen politiet i flere år. Dette er den første boken om ledelse i politiet i Skandinavia. Boken fokuserer på dilemmaet som møter lederen i politiet ved at situasjonene de arbeider i er så forskjellige og kan endres fortere enn i mange andre yrker. Ledere i politiet har i likhet med ledere innen helsevesenet, brannvesenet og forsvaret den nesten umulige oppgaven å lede både i hverdag og i krise.Mye av lederopplæringen og tradisjonene i politiet har hatt fokus på den operative lederen. Denne boken har derfor fokusert på lederen som en strategisk leder. Det er lagt vekt på kunnskap om strategisk personalledelse, kompetanse, læring og etikk. Kapitlet om endringsledelse er sentralt i forhold til det omfattende endringsarbeidet etaten står overfor ved innføring av et nytt politidirektorat i år 2001.Åse Thomassen er statsviter med hovedfag i administrasjon og organisasjonsvitenskap. Hun har bred erfaring fra offentlig og privat sektor og har arbeidet med forsikring, ledelse og undervisning i høgskolesektoren siden 1990, de to siste årene ved Politihøgskolen. Hun har tidligere utgitt bok om organisering av sosialkontor (Vidarforlaget 1995). Hun driver nå sin egen konsulentvirksomhet.Per Oskar Strand er politiutdannet med videreutdanning innen ledelse, IKT og økonomisk etterforskning. Han har siden 1989 vært forbundssekretær i Politiets Fellesforbund, og er i dag koordinator for politisk seksjon. Han har vært tilsatt i politiet siden 1973. Han har skrevet en rekke fagartikler om blant annet ledelse og etikk i politiet.Boken har også bidrag fra politimester per Fryksén, professor Johannes Knutsson og administrasjonssjef Ingunn Roe.

Karrieresteg. I politi- og påtalemyndigheten finnes det en rekke yrkesmuligheter. Vi kan dele politiyrket i to hovedgrupper: Politibetjenten er utdannet ved Politihøgskolen og har en rekke arbeidsoppgaver i politiet. Med kvinner og ledelse som tema i denne studien, vil jeg foreta en empirisk undersøkelse av politiet som organisasjon.

Politidistriktet dekker 29 kommuner i de tidligere fylkene Østfold og Akershus, som nå er en del av Viken - med flere enn 738.000 innbyggere (1/7-19). Politidirektoratet. Politidirektoratet (POD) er et forvaltingsorgan underlagt Justis- og beredskapsdepartementet.

RELATERTE BØKER