Mikrohistorie

Mikrohistorie En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
5,63 MB
FILNAVN
Mikrohistorie.pdf
ISBN
8430664598744

BESKRIVELSE

En antologi som belyser fagfeltet mikrohistorie fra forskjellige sider.

Mikrohistorie er ei historiefagleg tilnærming eller eit perspektiv som tek utgangspunkt i til dømes ei enkelthending, eit mindre lokalsamfunn eller ein enkeltperson for å seie noko om generelle forhold. Makrohistorie er et fagfelt som beskjeftiger seg med analyse av langsiktige trender innenfor verdenshistorien, og som søker etter overgripende mønstre ved granskning av de små historiske detaljer. Et eksempel er hvordan makrohistorien studerer japansk og europeisk føydalisme ut fra en sammenligning av disse med mål om å finne ut av hvorvidt tilsvarende betingelser lå til grunn for begge ... Historien om Norull er historien om det store nord-norske industriprosjektet, som vesterålingen Christian Frederiksen sto bak.

Emnet har tidligere vært en flott og lærerik opplevelse for både lærere og studenter. Mikrohistorie utfordrer storskala sosialhistorie, upersonlige analysekategorier, store historiske fortellinger, teoristyrt historie og «new cultural history». Den mikrohistoriske metoden har ført til noen av de mest engasjerende og populære arbeider innen historie de siste tiårene, som for eksempel The Cheese and the Worms , The Return of Martin Guerre , and The Last Witch of Langenburg . Ypperlig mikrohistorie for å forstå Palestina-konflikten Cliff Hotel i utkanten av Jerusalem er stridens eple mellom en palestinsk-norsk familie og sraelske myndigheter. Mikrohistorie er ikke så kjent begrep, jeg hadde ikke hørt om det før jeg begynte på det i høst på Høgskulen i Volda jeg heller.

RELATERTE BØKER