Srebrenica

Srebrenica - Emir Suljagic | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Emir Suljagic
DIMENSJON
6,22 MB
FILNAVN
Srebrenica.pdf
ISBN
8645217185725

BESKRIVELSE

Bosnia, juli 1995: I løpet av fem dager ble 8000 menn drept i Srebrenica - en av de største massakrene i Europa etter 1945. I tre år hadde de bosniske flyktningene levd i den vesle byen under beskyttelse av FN, men under ulidelige forhold med sult og frykt. Mot alle odds overlevde den da tyve år gamle Emir Suljagic, mens nær alle mennene og flere av kvinnene han kjente ble drept. Boken er beretningen om de tre årene og om hvordan omverdenens unnfallenhet åpnet for katastrofen. I Srebrenica jobbet forfatteren som tolk for FN-styrkene; en jobb som reddet livet hans. Han forteller om hvordan livet ble snudd på hodet - fra å være en vanlig tenåring til å leve i det som praktisk talt var en konsentrasjonsleir.

Det internasjonale krigsforbrytertribunalet for det tidligere Jugoslavia (ICTY) har tiltalt både staten Serbia, Mladić og flere andre bosnisk-serbiske offiserer for krigsforbrytelser og folkemord. Srebrenica og de andre sikre sonene i denne delen av landet hadde derfor vært under serbisk beleiring fra en tidlig fase i krigen. Ved å overta Srebrenica trodde serberne at de ytterligere ville ... Omkring 8000 menn i den bosniske byen Srebrenica ble massakrert av serbiske styrker i juli 1995.

I år er det 20 år siden massakren som den internasjonale krigsforbryterdomstolen i Den Haag har erklært som folkemord. Foto/ill.: Tone Bringa.

RELATERTE BØKER