Den største forbrytelsen

Den største forbrytelsen - Marte Michelet | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Marte Michelet
DIMENSJON
7,57 MB
FILNAVN
Den største forbrytelsen.pdf
ISBN
1714329809083

BESKRIVELSE

Vinner av Brageprisen 2014, sakprosaEn rystende fortelling om frontkjempere, statspolitiet og de nazistiske byråkratene som gjorde den norske jødeutryddelsen mulig. På begynnelsen av 1900-tallet kommer det unge jødiske ekteparet Benzel og Sara Braude til Kristiania. De slår seg ned på Grünerløkka og får fire barn: syersken Helene, kommunisten Isak, skuespillerspiren Harry og bokseren Charles. På en annen kant av byen vokser Stian Bech jr. opp. Han er sønn av en antisemittisk høyesterettsadvokat og sliter med å leve opp til omgivelsenes forventinger. Krigen skal gi Bech jr. nye muligheter. En kald februardag i 1941 kommer Wilhelm Wagner fra sikkerhetspolitiet i Berlin til Oslo for å kartlegge alle jøder i Norge. På hvert sitt vis flettes alle disse skjebnene inn i nazismens fanatiske utryddelsesprosjekt. Hvem stod bak forsøket på å utslette jødene fra Norge? Hvorfor og hvordan kunne denne forbrytelsen skje? Marte Michelet behandler dette traumatiske kapitlet av norsk krigshistorie i sin fulle bredde, basert på moderne forskning og en møysommelig gjennomgang av norsk og tysk arkivmateriale. Det er en rystende beretning, og samtidig et levende portrett av jødisk liv i Norge i mellomkrigstiden og de skjebnesvangre okkupasjonsårene. 26. november 1942 står ofre og gjerningsmenn ansikt til ansikt. Da går den første transporten med norske jøder til Auschwitz. Bare et fåtall skal vende tilbake i live. Vinner av Brageprisen 2014 i klassen Sakprosa. Solgt til Sverige, Albert Bonniers Förlag.

Mens de norske andre verdenskrigsfilmene til nå har vært heltehistorier om motstandskampen, kommer nå den første norske filme om jødeforfølgelsene under andre verdenskrig. I hovedrollen som Charles Braude møter vi Jakob Oftebro og i Den største forbrytelsen DYSTERT: I dag er det 72 år siden 572 norske jøder ble deportert.

Del med Facebook; Del med Twitter; Share on Google+; Del med Pinterest; Del med Linkedin; Del med Tumblr; Del med Vk; Del med Reddit; Del med epost Den største forbrytelsen er en episk storfilm om ett av de mest dramatiska kapitlen i norsk historia. Regissören Marius Holst blev känd genom sin examensfilm från London International Film School, Besøkstid , som blev nominerad till den norska motsvarigheten till Guldbaggen, Amanda, som bästa kortfilm samt en student-Oscar. Den største forbrytelsen.

RELATERTE BØKER