Hva er Arktisk råd?

Hva er Arktisk råd? - Svein Vigeland Rottem | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Svein Vigeland Rottem
DIMENSJON
9,72 MB
FILNAVN
Hva er Arktisk råd?.pdf
ISBN
2503791758785

BESKRIVELSE

Arktis har igjen fått en plass på den internasjonale dagsorden. Det er her de globale klimaendringene er mest synlige og mindre is og høyere temperaturer gir nye rammebetingelser for aktørene i regionen. Hvor høyt Arktis er på de arktiske statenes politiske dagsorden varierer. Alle er likevel enig om at Arktisk råd er det viktigste internasjonale samarbeidsforumet i nord. Til tross for en slik beskrivelse i festtaler og i offisielle politiske dokumenter, er kunnskap om Arktisk råd mangelvare. I denne boka får leseren et innblikk i hva Arktisk råd er. Forfatteren gir en introduksjon til rådets historie og organisering. I boka diskuteres videre samarbeidets betydning for å forstå det «nye» Arktis, men også dets plass i styringen av utviklingen i nord. Hva kan Arktisk råd gjøre og hvor ligger begrensningene? Forfatteren diskuterer også hva rådet bør gjøre for å fortsatt være det viktigste internasjonale samarbeidsforumet for dialog og kunnskapsutvikling i og om en region i stadig utvikling. Målet er at man etter å ha lest boka skal sitte igjen med en forståelse av hva Arktisk råd er og kan være.

I sum gir dette en økende, global interesse for Arktis. Dette har gitt Arktisk råd en betydning som knapt noen hadde forestilt seg for 20 år Hva er Arktisk råd? ('What is the Arctic Council?') Svein Vigeland Rottem.

Hva er det som skjer i Arktis? I dag starter Arktisk råd i Rovaniemi og USAs forhold til klima kan bli et problem for de andre medlemmene i rådet. Arktisk Råd er et mellemstatsligt organ der forsøger at samarbejde om de udfordringer de arktiske egne står overfor mht. miljø, sociale forhold og økonomi..

RELATERTE BØKER