Fanget i isen

Fanget i isen - Mitchell Zuckoff | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Mitchell Zuckoff
DIMENSJON
11,31 MB
FILNAVN
Fanget i isen.pdf
ISBN
8594135778776

BESKRIVELSE

Fanget i isen er en medrivende krigshistorie om livskamp og heltemot i det arktiske isødet.Den 5. november 1942 braste et amerikansk lastefly inn i grønlandsisen. Fire dager senere dro et B-17-bombefly ut for å lete etter mannskapet, men ble overrumplet av en snøstorm og styrtet de også. På mirakuløst vis kom alle de ni ombord fra det med livet i behold, og det amerikanske militæret igangsatte en vågal redningsaksjon. Etter å ha berget to mann, fløy et amfibiefly inn i en kraftig snøstorm og forsvant.Bestselgerforfatter Mitchell Zuckoff gir oss historien om tre flyhavarier og mennene som overlevde dem. Om en 148 dager lang kamp for livet, inntil en vågal ekspedisjon ledet av den norske flypioneren og polfareren Bernt Balchen, gir nytt håp til den strandede flybesetningen. Fanget i isen utspiller seg på et av de mest ugjestmilde stedene på jordas overflate, et sted med vind i orkans styrke og temperaturer på under minus 30.Boken rommer også en nåtidsfortelling, om drømmeren og idealisten Lou Sapienza, som sammen med den amerikanske kystvakten setter i gang en omfattende aksjon. Sammen vil de løse mysteriet rundt det forsvunnede amfibieflyet, og hente hjem heltene fremdeles ligger fanget i isen.Bla i boka

Fire dager senere dro et B-17-bombefly ut for å lete etter mannskapet, men ble overrumplet av en snøstorm og styrtet de også. Adam har ambisjoner om å komme seg bort fra småbylivet, til et sted med større nyheter, men han behøver ikke dra langt, for en dag kommer han over tre gråhvaler som er fanget i isen. Trøbbel i maskineriet setter en støkk i mannskapet, og plutselig står Havsel i fare for å bli fanget i isen. Etter en grand finale med knallfangst setter skuta kursen hjemover, der en kobbehungrig mobb venter på kaia. Fanget i isen er en medrivende krigshistorie om livskamp og heltemot i det arktiske isødet.

Den 5. november 1942 braste et amerikansk lastefly inn i grønlandsisen.

RELATERTE BØKER